Тиждень ЕП та ПС

Досить насиченим на різноманітні заходи в Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ виявився тиждень з 04.05. по 06.05.2016р., адже в ці дні тут проходили заходи до тижня відділення спеціальностей «Економіка підприємства» та «Обслуговування програмних систем і комплексів». Тиждень відділення почався випуском радіогазети, в якій розкривалось питання актуальності вибраної спеціальності студентами «Обслуговування програмних систем і комплексів», також студентами спеціальності «Економіка підприємства» були підготовлені стіннівки на тему «Особливості економіки України», які були досить яскравими та містили цікаву інформацію. 4 травня відбулась зустріч студентів старших курсів спеціальності «Економіка підприємства» з представниками кафедри фінансів, банківської справи та страхування Чернігівського національного технологічного університету Кальченко О. та Тарасенко А, які запропонували випускникам коледжу продовжити навчання в ЧНТУ та зокрема на кафедрі, яку вони представляли. Під час спілкування вони відповіли на запитання студентів про наявність вакантних бюджетних місць для навчання, перспективи працевлаштування, особливості отримання диплому «магістра» та багато інших. Закінчився перший день презентацією проектів студентів груп ЕП-1302 та ЕП-1402 з предмету «Основи маркетингу». На розгляд аудиторії було представлено ряд цікавих ідей, які заслуговують на реалізацію в житті.

05.05.16р. студенти мали можливість ознайомитись з презентаціями студентів відділення на тему «Моя майбутня професія», в яких вони виклали своє бачення розвитку ІТ-галузі в країні та в цілому економіки України. На перерві між ІІ та ІІІ було запропоновано перегляд відеороліку «Історія виникнення грошей».

Родзинкою тижня відділення був останній день, але як з’ясувалось пізніше він виявився не досить вдалим для команд спеціальностей ЕП та ПС. Так в п’ятницю було проведено турнір з міні-футболу серед дівчат коледжу. На змаганнях було виставлено три команди: збірна команда І курсу спец.ЕП, збірна команда ІІ курсу спец.ЕП та збірна команда спец. КС. В першому матчі сліпе жеребкування визначило в суперники збірну команду І курсу спец.ЕП та збірну команду ІІ курсу спец.ЕП. В запеклій і в той же час по жіночому красивій боротьбі перемогу здобули молодші дівчата з рахунком 2:1. В другому матчі збірна команда спец. КС здолала переможця першої гри– збірну команду І курсу спец.ЕП з рахунком 4:1, а в третьому – збірну команду ІІ курсу спец.ЕП з рахунком 3:0. Вітаємо переможниць турніру збірну команду спеціальності «Обслуговування комп’ютених систем і мереж».

Після цього представники чоловічої частини відділення, а саме студенти ІІ та ІІІ курсів спеціальності ПС, вирушили на кафедру кібербезпеки та математичного моделювання ЧНТУ, де відбулась товариська зустріч з комп’ютерної гри Counter Strike 1.6 збірної команди спеціальності «Обслуговування програмних систем і комплексів» КТКТ зі срібним призером відкритого чемпіонату ЧНТУ збірною командою спеціальності «Управління інформаційною безпекою» ЧНТУ. Отримавши велике задоволення від гри та досвід командних зустрічей, команда нашого коледжу з олімпійським гаслом «Головне не перемога, головне участь», на жаль зазнала поразки.

Протягом всього періоду працювала виставка професійної літератури бібліотеки коледжу «Програмісти та економісти», відбувалась демонстрація інформаційної дошки «English economists» та пройшов конкурс на кращу емблему відділення, переможець якого буде визначений 10.05.16 р.

Хочу подякувати всім тим хто взяв участь у заходах тижня відділення спеціальностей ЕП та ПС.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Тиждень ЕП та ПС” (відкривається у новому вікні).

Моришев Ю.Ю