Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі

Наша вишивка – то пісня України,

Нашої священної землі.

В ній співають ранки солов′їні

Квітом розквітаються гаї.

19 травня 2016 р. – День вишиванки, символу, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають. Українська вишивка – це «молитва без слів», а сама вишиванка – це є оберіг людини.

У переддень свята актова зала Коледжу замайоріла різнобарв’ям вишиванок, бо там зібрались учасники виховного заходу «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі». Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді. Особливу увагу викладачі української мови Ющенко В.В. та Попружна О.В., що готували свято, звернули на розуміння символіки української вишивки.

Своїми цікавими дослідженнями щодо історії української вишивки поділились студенти гр. ЕП – 1502 Бондар Тетяна, Савенко Ганна, Шарпата Вікторія та Шульга Дана. Справжньою окрасою свята стали пісні у виконанні
Гемеджієвої Анастасії (гр. ЕП – 1402) і Костенка Сергія (гр. ПС – 1401). Почуття гідності та поваги до пращурів за переданий у спадок скарб – вишиванку викликали вірші у виконанні Новгородської Євгенії (гр. ЕП – 1502) та Завгородньої Поліни (гр. ПС – 1501).

Учасників заходу об’єднали слова ведучих Матвієнко Валерії та Веремея Захарія про те, що зараз – особливий час, і ми звертаємося до джерел народної творчості, до народних традицій. І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, тим життя наше буде радіснішим, духовно багатшим.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Вишиванка – символ Батьківщини” (відкривається у новому вікні).

В.В. Ющенко