Літературний вечір, присвячений І.Я. Франку

24 березня 2016 року під керівництвом викладачів Ющенко В.В. та Попружної О.В. в актовій залі коледжу відбувся літературний вечір «Окрай шляху народів стоїть та криниця глибока…», присвячений 160-річчю з Дня народження та 100-річчю з Дня смерті Івана Яковича Франка – величної постаті Каменяра в українській літературі. Недарма 2016 рік оголошено Роком Івана Франка.

Він борець за правду, і при цьому – автор неперевершеної по ліризму і проникливості збірки «Зів’яле листя». Про долю великого Каменяра, про драму закоханого серця, затамувавши подих, присутні слухали розповідь студентів-ведучих Веремея Захарія та Гемеджієву Анастасію. Не залишили нікого байдужими вірші, які прочитали Бондар Тетяна, Никипорець Богдан, Чижиков Михайло, Кармазін Олександр, Кисіль Костянтин, Погребець Ігор, Насон Максим. Здивування і захоплення викликали пісні на вірші поета, їх сучасне звучання у виконанні Гемеджієвої Анастасії та Зубка Владислава, а ще, несподівано велика спадщина – 54 томи!

Усі присутні у залі, окрилені життєвим подвигом Івана Франка, натхненно виконали гімн України!

Цей захід довів, що найкращою мотивацією для студентства є почуття гордості за свою державу, співпереживання за минуле, співпричетність до творення її сьогодення та майбуття. Саме тому патріотичне виховання студентів у руслі вшанування видатних письменників та діячів України є найголовнішим пріоритетом її молодіжної політики.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Літературний вечір І.Франка” (відкривається у новому вікні).

Ющенко В.В., Попружна О.В.