Майстер – клас із виготовлення ляльки – мотанки

01 червня 2016 року напередодні проведення Дня України в коледжі було організовано та проведено майстер – клас із виготовлення ляльки-мотанки. Народна лялька-мотанка, без перебільшення, є унікальним явищем традиційної культури українців. Вона своєрідно-оригінальна за способом виготовлення, складно-проста за декоративною палітрою і така наша, УКРАЇНСЬКА …

Керівник гуртка відділу декоративно-вжиткового мистецтва Обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Клименок Л.В. дала майстер-клас для студентів І курсу з виготовлення сакрального оберегу – української ляльки-мотанки. Серед розмаїття сучасних ляльок народні ляльки з тканини (перш за все ляльки-мотанки) є особливим видом. Особливим насамперед тому, що зробити її дуже просто, кожен може змотати собі лялечку, використовуючи при цьому свої вмілі руки, тканину та нитки…. Наші студенти із захопленням взялися до нової справи.

Зроблені з любов’ю ляльки-мотанки порадували їх своєю простою естетикою, надихнули на нові творчі подвиги, додали польоту фантазії та, сподіваємось, пробудили зацікавлення і прагнення до нашого, рідного, народного мистецтва, стали маленькими цеглинками, з яких формується свідомість справжнього патріота України.

Відроджуймо своє!

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Майстер-клас. Ляльки-мотанки” (відкривається у новому вікні).

Ющенко В.В., Попружна О.В.