Виклик SunnyDay

SunnyDay Challenge – це змагання з розробки та побудови прототипу сонячної електростанції для домогосподарства. Команда енергетичних хакерів, що розробить та побудує найкращу сонячну електростанцію концентраційного типу (CSP), отримає приз в розмірі $2500.

Реєстрація проектів триває до 20 липня. Після цього Журі SunnyDay Challenge відбере 5 найсильніших проектів. Їх автори матимуть можливість позмагатись за приз, представивши свою розробку на фінальній презентації.

Щоб отримати приз, команді потрібно не лише переконати Журі у тому, що ідея, розроблена її учасниками – найкраща, але й реалізувати її на практиці. На реалізацію самої ідеї організатори SunnyDay виділяють $3500.

Участь в SunnyDay Challenge можуть брати як команди так і окремі енергохакери. Основне – переконати журі, що рішення є найкращим, а команда чи окремий учасник здатен його втілити у вигляді працюючого прототипу.

Команда SunnyDay вірить, що відкриті технології стимулюють інновації. Такі open-source проекти як Linux, Arduino, RepRap (та десятки інших) більш ніж переконливо довели це. Якщо будь-хто зможе експериментувати із конструкціями, розробленими нашими сонячними хакерами, то відновлювані джерела енергії швидше набудуть масового поширення. Саме тому креслення сонячних рішень, розроблених під час SunnyDay будуть викладені на умовах open-source ліцензії на http://sunnydaychallenge.org (відкривається у новому вікні).

Дедлайн подачі заявки 20 липня 2016 р.

Джерело інформації: https://biggggidea.com/ (відкривається у новому вікні).

підготувала Капля С.Ю.