Підведення підсумків тижня КС (КІ) та ПС (КТ)

Тиждень циклової комісії дисциплін професійної підготовки спеціальностей «Обслуговування комп′ютерних систем і мереж» та «Обслуговування програмних систем і комплексів».

Тиждень циклової комісії комп′ютерних спеціальностей проводився з 31 жовтня по 4 листопада 2016 року.

Тиждень розпочався з конкурсу стіннівок «Комп′ютер майбутнього», чесну перемогу в ньому отримала група КІ-1606, а саме студент Шульга Микола.

Для студентів було проведено конкурс під назвою «Дай відповідь – отримай булочку». Для студентів конкурс був одночасно цікавим і приємним. Оскільки всім відомо, що студенти дуже кмітливі, але часто голодні, тож було очевидним, що в даному конкурсі брало участь багато студентів груп комп′ютерних спеціальностей, але хотілося б виділити студента групи КС-1306 Курцева Віталія, який чесно «вигриз» з рук суперників найбільшу кількість булочок, і став цілковитим переможцем в цьому конкурсі.

Паралельно за окремим графіком було проведено турнір з шахів, в запеклій боротьбі перемогу отримали Дибленко Ярослав, студент групи КС-1506 (І місце), Хоменко Вікторія, студентка групи ПС-1501 (ІІ місце). ІІІ місце між собою поділили студенти Винник Євгеній, студент групи ПС-1501 та Мекшун Артем (група КС-1507).

«День навпаки» пройшов в групі КС-1407, де студентам була надана можливість побути в ролі викладача та провести пару самостійно, а викладач був у ролі студента, поміж інших студентів. Такими викладачами були Петрушевець Євгенія та Чорноус Вадим, які успішно провели заняття з комп′ютерних мереж на тему «Обладнання комп′ютерних мереж. Концентратори та мережеві адаптери». У групі КС1507 лекційне заняття з предмет «Програмування» на тему «Записи» провів і студент Рижий Дмитро (ПС1401).

В рамках тижня циклової комісії були проведені також відкриті виховні заходи викладачів комісії Кондратенко В.В. та Мудрицького А.В. В інтелектуальній грі «Інформаційний батл» (Кондратенко В.В.) серед груп І курсу комп′ютерних спеціальностей найкмітливішими і розумними була команда групи КІ-1606. Зате в брейн-рингу (Мудрицький А.В.) команда групи КІ-1607 взяла реванш і довела, що вони не гірше вміють справлятися з різними завданнями та конкурсами.

Проявити свою майстерність та перевірити навички по обслуговуванню комп′ютерної техніки студенти змогли, прийнявши участь у конкурсі по збірці комп’ютера на швидкість. Переможцем конкурсу став Рижий Дмитро, студент групи ПС-1401, обігнавши за швидкістю і правильністю збирання студента групи ПС-1301 Притиковського Юрія (ІІ місце) та студента групи КС-1507 Лимара Олександа (ІІІ місце).

Традиційно була проведена олімпіада з програмування, з цікавими завданнями на вміння програмування, логіку та кмітливість. Найкраще із завданнями справився Гарбар Дмитро (група ПС-1401), ІІ місце виборов студент групи ПС-1501 Дударенко Володимир. ІІІ місце отримав Веремей Захарій, студент групи ПС-1401.

Цикловою комісією також було проведено екскурсію на підприємство ПАТ «САН ІнБев Україна» для груп ІІ курсу (КС-1506 та КС-1506), які ознайомились з автоматизованими та комп′ютеризованими виробничими процесами, спостерігали за виконанням он-лайнового комп′ютерного контролю етапів виготовлення продукції, застосованими програмними пакетами.

Завершенням тижня циклової комісії було проведення відкритого заняття викладача Трохименка О.В. інтелектуальної гри «Що? Де? Коли? Гра престолів. 3-й сезон», яка давно вже стала улюбленим та очікуваним студентами коледжу заходом. Питання глядачів підготували студенти груп ПС-1401 та ПС-1501. Команду знавців представляли студенти Гольтяпіна Вероніка (КС1506), Біркун Тетяна (ПС1401), Райська Валерія (КС1506), Чижиков Михайло (КС1506), Колібаба Олександр (КС1506), Станкевич Олег (КС1507), капітан команди Веремей Захарій (група ПС1401).

Перемогу в запеклій боротьбі престолів отримали глядачі, буквально з рук знавців вирвавши перемогу з рахунком 6:5.

Дякуємо усім, хто приймав участь в конкурсах, хто підтримував учасників, кому було не байдуже. Бажаємо подальших перемог, нових відкриттів, підкорення ще вищих вершин і не забувати про правильно направлений вектор в бік отримання знань!

 

Фото дивіться у фотоальбомах “Тиждень КС та ПС 2016” (відкривається у новому вікні).

Шумська Л.М.