Всесвітній день інформації

Сучасну людину з самого народження буквально заливає потужний потік інформації. Газети, телебачення, радіо, інтернет, завалюють нас різними новинами. Практично кожна людина зараз має персональний комп”ютер, ноутбук, планшет, мобільний телефон або смартфон і може знайти будь-які відомості та дізнатися про те, що відбувається в іншому кінці земної кулі, за лічені хвилини. Тому зовсім не дивно, що існує Міжнародний день інформації. Сьогодні це свято і журналістів, і провайдерів, і програмістів, в тому числі і майбутніх – всіх тих, хто займається збором, обробкою і передачею інформації. І не можна забути про всіх нас, всіх – хто користується інформаційними ресурсами.

Щорічно, в останню п’ятницю листопада, відзначається Всесвітній день інформації. Цей день святкується від 1994 року за ініціативою Міжнародної академії інформатизації (МАІ), що має генеральний консультативний статус в Економічній і Соціальній радах ООН.

26 листопада 1992-го року був відкритий перший Міжнародний форум інформатизації.

Через два роки Міжнародна академія інформатизації виступила з ініціативою заснувати особливе свято, присвячене величезній ролі інформації в нашому світі. Його дату було вирішено приурочити до річниці відкриття форуму. Отже, починаючи з 1994-го року, ця подія щорічно офіційно відзначається в усьому цивілізованому світі. Метою свята було привернення уваги світової громадськості до проблем розвитку інформаційного суспільства і до необхідності зміцнення міжнародного співробітництва.

В рамках Міжнародної академії інформатизації проводиться значна науково-практична робота, організовуються Міжнародні форуми, які відкриті для всіх країн і народів, дискусії та ділові зустрічі, круглі столи та міжнародні конференції, на яких обговорюється значення інформації в нашому суспільстві, питання, пов”язані з її збором, обробкою, передачею та контролем, нормативне закріплення права блогерів, користувачів соціальних мереж, читачів та редакторів інтернет-ЗМІ, а також права на свободу слова, в тому числі в інтернеті.

Необхідно вчитися вміло користуватися інформацією, сортувати дані, адже зараз в інтернет виливається багато сміття і бруду. Ті, хто вміє це робити, стають успішними людьми, досягають успіху в бізнесі.

Тож бажаємо усім завжди знаходити потрібну інформацію, користуватися можливостями інформаційних ресурсів розважливо, корисно, цікаво та з розумом!

Інформація — найбільш цінний з відомих нам товарів. Найбільшого успіху досягає той, хто володіє кращою інформацією!

підготувала Шумська Л.М.