Профілактика соціально-небезпечних хвороб

Здоровий спосіб життя та зміцнення здоров’я – головна складова на шля-ху покращення якості життя. Щороку, починаючи з 1988 року, 1 грудня громадськість планети відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. 28 листопада 2016 р. для студентів групи КС-1507 (керівник групи Шох В.В.) було проведено інформаційно-просвітницький захід щодо безпечної пове-дінки та толерантного ставлення до ВІЛ позитивних людей «Профілактика соціально-небезпечних хвороб».

Мета заходу –застерегти та проінформувати, привернути увагу до про-блеми ВІЛ/СНІДу, яка за своєю руйнівною силою не має собі рівних, крім того, виразити солідарність із людьми, яких торкнулась епідемія.

За даними Об’єднаної програми ООН по СНІДу (UNAIDS), у світі зареєс-тровано близько 50 млн. випадків захворювання на СНІД, з яких 33,6 млн. чоловік живуть з ВІЛ-інфекцією і СНІДом (близько 1,1% жителів планети).

Щодня близько 16 тисяч чоловік заражаються ВІЛ-інфекцією (по 11 зара-жень за кожну хвилину), з них близько половини припадає на молодих людей віком від 15 до 24 років (по 5 заражень за кожну хвилину). 16,3 млн. чоловік вмерли від СНІДу з початку епідемії, з них 3,6 млн. – діти до 15 років.

Волонтер громадської організації «Перемога» Михайло озвучив тривожну статистику захворюваності на СНІД, розповів ситуації, в яких люди випад-ково здавали аналізи і дізнавались про свій страшний діагноз. Волонтер закликав студентів дбати про здоров’я, не спокушати долю, з розумінням ставитись до ВІЛ-позитивних людей.

Студенти групи мали можливість закріпити знання з профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу у процесі обговорення відеофрагментів.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Профілактика хвороб” (відкривається у новому вікні).

Шох В.В.