Заходи до Дня боротьби зі СНІДом у коледжі

Всесві́тній день боротьби́ зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров”я.
Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно.

За офіційними даними сьогодні у світі 50 млн. ВІЛ-інфікованих, а померло від СНІДу близько 40 млн. осіб.

Україна залишається лідером у Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. В Україні з ВІЛ-інфекцією живе до 250 тисяч осіб і тільки лише кожен другий знає про свій діагноз.

З метою привернення уваги студенства до проблеми поширення СНІДу в Україні у коледжі було проведено акцію «Червона стрічка — символ солідарності із ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД».

Студенти-волонтери під керівництвом практичного психолога Л.М.Лук’яненко у студентських групах провели інформаційні п’ятихвилинки, на яких повідомили студентів про те, що потрібно знати, щоб не стати жертвою СНІДу.

У актовій залі коледжу викладач Данилова М.В. для студентів І курсу провела виховну годину «Скажи СНІДу та наркотикам – НІ».

Усі бажаючі могли долучитися до акції «Придбай стрічку- допоможи врятувати життя» з метою збору коштів Жураковському Богдану, у якого встановлено діагноз – нейробластома зорових каналів (ІІІ стадія). Було зібрано 1100 грн.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “День боротьби зі СНІДом” (відкривається у новому вікні).

С.А.Харченко