Про екологічну акцію

Коледж транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ бере активну участь в екологічній акції зі збору батарейок, яку було започатковано ще у минулому році. 14 грудня 2016 року до навчального закладу завітав волонтер громадської організації «Еко-Місто», йому було передано майже 6 кг відпрацьованих енергоносіїв! Це дуже вагомий результат! Висловлюємо щиру подяку усім небайдужим студентам та співробітникам!

Акція триває! Контейнер для відпрацьованих малих джерел струму знаходиться у холі коледжу. Також усі бажаючі можуть примкути до Еко-групи в Чернігові (детальна інформація vk.com/ecoche)

До речі, на кожній батарейці є знак перекресленого кошика для сміття, який показує, що її не можна викидати разом з побутовими відходами. Доки батарейка захищена корпусом, вона не є шкідливою, але потрапляючи на звалище, під дією різних температур, дощу її корпус пошкоджується, що призводить до викиду шкідливих речовин. Хімічні складові потрапляють у грунт та забруднюють землю та воду. Це призводить до незворотнього впливу на екологічний стан довкілля.

В Україні закону чи правил про утилізацію відпрацьованих батарейок немає, хоча є завод з утилізації, один з трьох у Європі. Це Львівське Державне підприємство «Аргентум».

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Про екологічну акцію” (відкривається у новому вікні).

О.В.Зуйкова