Круглий стіл «Інтерактивні технології навчання як засіб підвищення якості знань студентів»

25 січня 2017 року у Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ відбувся «круглий стіл» учасників психолого-педагогічного семінару «Шлях до майстерності» на тему «Інтерактивні технології навчання як засіб підвищення якості знань студентів».

У роботі засідання взяли участь викладачі Крапива В.І., Крисько Т.О., Лепехо Ю.В., Мудрицький А.В., Смущенко І.А. та голови циклових комісій Івашенцева Є.Г., Марінець І.С., Шумська Л.М.

Про історію виникнення, поняття, види інтерактивних методик, а також про інтерактивні методи у традиційній лекційно-семінарській формі навчання розповіла завідувач навчально-методичного кабінету Кузьомка З.М.

Учасники засідання обмінялися думками про позитивні та слабкі сторони інтерактивного навчання, які вони побачили при практичному застосуванні, а також обговорили проблеми формування у студентів мотивації до навчання, використання різних форм контролю знань.

Сучасне життя зумовлює посилену увагу до професійної підготовки студентів – майбутніх фахівців, формування у них соціальної та трудової активності. Надзвичайно актуальною є проблема зміни парадигми навчання від «об’єкт-суб’єктної» на «суб’єкт-суб’єктну». Вирішенню цієї проблеми сприяє використання сучасних педагогічних технологій, популярним серед яких є навчання із залученням інтерактивних технологій, які розвивають творчий потенціал, активізують мислення студентів.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Круглий стіл” (відкривається у новому вікні).

З.М. Кузьомка