День безпечного інтернету 2017

Всесвітній день безпечного Інтернету проводиться з 2004 року в країнах Європейського Союзу під патронатом Європейської комісії з інформаційного суспільства і ЗМІ у другий вівторок лютого.

Мета Дня – пропаганда більш безпечного і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів перш за все серед дітей і молоді.

В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року. Цього дня (й протягом тижня) проводяться різноманітні конференції, круглі столи, «прямі лінії» за участю експертів, спрямовані на популяризацію механізмів безпечного інтеренут, обговорюються питання інтернет-етики, загроз протизаконного контенту, а також ведуться дискусії та діалоги з пошуку компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специфіки.

7 лютого до Дня безпечного інтернету циклова комісія спеціальних дисциплін спеціальностей КС та ПС провела інформаційну акцію “Безпечний інтернет”. Під час великої перерви студентам демонструвалися відеоролики про правила користування інтеренетом, механізми безпечної роботи та дозвілля в глобальній мережі.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “День безпечного інтернету 2017” (відкривається у новому вікні).

циклова коміся спецпредметів КС та ПС