Ситуаційний правовий театр «Кожен має право знати свої права» за участю патрульної поліції та Громадської організації «МАРТ»

10 лютого 2017 року у читальній залі коледжу Громадська організація «МАРТ» спільно із представниками патрульної поліції Чернігова провели захід «Кожен має право знати свої права» у форматі ситуаційного правового театру, метою якого було налагодження діалогу та співпраці із молоддю, навчання студентів орієнтуванню у питаннях роботи патрульної поліції, її повноважень, ознайомлення зі своїми правами у випадку затримання або звернення до поліції.

Для того, щоб студенти груп ПС-1501, КС-1506, УТ-1408 та КІ-1606, які прийшли на захід, могли провести час не тільки з користю, а й у веселій дружній атмосфері, організатори заходу звернулись до формату правового театру, в якому акторами мали стати самі студенти.

Об’єднавшись в чотири групи із назвами на честь головних героїв відомої серії фільмів «Поліцейська академія» (команди «Магоні», «Хукси», «Гайтауери» та «Теклберрі»), студенти отримали завдання розіграти одну з чотирьох життєвих ситуацій, у яких майже кожен з них опинявся хоч раз у житті в ролі свідка чи, навіть, учасника.

Особливістю завдання було те, що одним із головних героїв сценки був персонаж поліцейського, і учасники повинні були самостійно визначити його роль та дії у вирішенні тієї чи іншої ситуації.

По завершенню цих імпровізацій представники поліції розповідали про те, як насправді мав діяти поліцейський у відповідності з його повноваженнями та законодавством України.

За грою непомітно пролетіли дві години. У команд вийшли дуже веселі сценки і було приємно бачити, як активно студенти брали участь у заході. Це дає впевненість, що у майбутньому обізнаність студентів та їх громадянська позиція буде зміцнюватися.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Правовий театр” (відкривається у новому вікні).

Подгорнова Т.М.