День святого Валентина від Євроклубу

День святого Валентина почали святкувати в Україні лише нещодавно. Євроклуб нашого коледжу 14 лютого нагадав студентам про те, як відзначають це романтичне свято в європейських країнах, де протягом десятиліть склалися свої традиції святкування Дня закоханих.

Польша

У сусідній Польщі 14 лютого прийнято відвідувати митрополичий собор у Познані. Там, за повір”ям, знаходяться мощі святого Валентина, а також його чудотворна ікона. Поляки вірять, що це паломництво допоможе їм в любовних справах.

Голландія

В Голландії саме в цей день не вважається ганебним, якщо жінка першою підійде до чоловіка і ввічливо скаже йому: “Одружуйся зі мною!”. Якщо цей високий жест чоловік не оцінить, він може нарікати на себе, оскільки тепер повинен подарувати дамі сукню, причому, бажано шовкову.

Франція

Крім листівок-сердечок у Франції можуть дарувати білизну, цукерки, шоколадні муси, романтичні подорожі, нарізану сердечками ковбасу, “щасливі” лотерейні квитки, рожеві йогурти, штучні квіти.

Англія

Мешканці Англії вітають у цей день не тільки коханих людей, але й улюблених домашніх тварин – собак, коней. Популярними подарунками на 14 лютого у Великобританії вважаються солодощі у вигляді серця, м”які іграшки, особливо улюблені в Британії ведмежата Teddy, і, звичайно, незмінні листівки-валентинки.

Італія

В Італії, звідки за легендою і бере початок Дня святого Валентина, ця дата називається “солодким” днем. За назвою свята зрозуміло, що головними подарунками є всілякі цукерки, шоколадки і печиво у формі серця.

Америка

Раніше закохані американки і американці дарували один одному марципани, які були досить цінним подарунком, оскільки марципан містив цукор, який коштував тоді дуже дорого. За традицією з Днем святого Валентина вітають не тільки тих друзів і подруг, з ким перебувають у романтичних стосунках. У цей день вітають всіх, кого просто люблять — мам, тат, дідусів, бабусь, друзів.

Данія

В Данії День Святого Валентина прийнято відзначати весело. Тут влаштовуються масові вистави і концерти, виступи і виставки, галасливі вечірки. Коханим, друзям, сім”ї, колегам посилають гарні білі квіти (живі та штучні), а також листівки зі смішними любовними віршами та поемами.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “День святого Валентина” (відкривається у новому вікні).

О.В.Зуйкова, Д.В.Рижий