Тестування онлайн-матеріалів з протидії дискримінації

28 лютого 2017 року за запрошенням громадської організації «МАРТ» та організаційною підтримкою бібліотеки коледжу викладачі іноземної мови та студенти навчального закладу взяли участь у загальноєвропейському проекті «Методи онлайн навчання по боротьбі з антисемітизмом, ромофобією та іншими видами дискримінації», який є частиною плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» та реалізується Домом Анни Франк у партнерстві з європейськими громадськими організаціями.

Проект має на меті розробку онлайн-матеріалів для навчання студентів протидії дискримінації та передбачає створення веб-ресурсу «Stories that Move», який міститиме навчальні модулі, що спрямовані на отримання знань про різні форми дискримінації та вміння діяти на захист прав людини. Даний освітній ресурс є багатомовним освітнім сайтом, який допомагає молодим людям всієї Європи досліджувати проблеми власної ідентичності, соціальної ізоляції та дискримінації, мови ненависті, спонукаючи їх до усвідомлення важливості власної позиції в різних ситуаціях.

Онлайн-ресурс складається з навчальних модулів.

Сьогодні під керівництвом викладачів іноземної мови Зуйкової О. В. та Гуз Ю. В. освітній модуль «Life Stories» тестували студенти студенти групи ЕП-1602:

– Воробей Петро;

– Мельниченко Денис;

– Несін Володимир;

– Копитько Арсен;

– Васильєв Владислав;

– Петренко Богдан;

– Дзюба Денис;

– Пєвєнь Анна;

– Якуш Оксана.

Тестування, яке проводилось англійською мовою, дало можливість студентам зрозуміти такі явища, як антисемітизм, дискримінація і расизм через призму різних історій та першоджерел. Такий підхід дав студентам нові знання та підвищив критичне мислення.

По завершенню тестування викладачі та студенти відверто висловили свої враження як від змісту, так і від самого онлайн ресурсу – його дизайну, матеріалів тощо. Викладачі обробили коментарі студентів, заповнили форму відгуку та надіслали її організаторам проекту.
.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Тестування онлайн-матеріалів” (відкривається у новому вікні).

Подгорнова Т.М.