Тестування онлайн-матеріалів з протидії дискримінації

07 березня 2017 року за запрошенням громадської організації «МАРТ» та організаційною підтримкою бібліотеки коледжу викладачі іноземної мови та студенти навчального закладу взяли участь у загальноєвропейському проекті «Методи онлайн навчання по боротьбі з антисемітизмом, ромофобією та іншими видами дискримінації», який є частиною плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» та реалізується Домом Анни Франк у партнерстві з європейськими громадськими організаціями.

Проект має на меті розробку онлайн-матеріалів для навчання студентів протидії дискримінації та передбачає створення веб-ресурсу «Stories that Move», який міститиме навчальні модулі, що спрямовані на отримання знань про різні форми дискримінації та вміння діяти на захист прав людини. Даний освітній ресурс є багатомовним освітнім сайтом, який допомагає молодим людям всієї Європи досліджувати проблеми власної ідентичності, соціальної ізоляції та дискримінації, мови ненависті, спонукаючи їх до усвідомлення важливості власної позиції в різних ситуаціях.

Онлайн-ресурс складається з навчальних модулів.

Сьогодні під керівництвом викладача іноземної мови Івашенцевої Є.Г. освітній модуль «Seeing and Being» тестували студенти студенти групи ПС-1501:

– Владимиров Євгеній;

– Саранча Володимир;

– Завгородня Поліна;

– Развій Артем;

– Грукач Дмитро;

– Семенов Олександр.

Тестування модуля «Seeing and Being», яке проводилось англійською мовою, було спрямоване на те, щоб допомогти студентам замислитися над власною ідентичністю, поглянути на власне оточення з розумінням та повагою до багатоманітності.

Освітній модуль «Seeing and Being» складається з трьох занять. Під час першого студенти коледжу досліджували усталені шляхи сприйняття інших, під час другого – множинність людських ідентичностей. Третє заняття допомогло студентам усвідомити – як окремі ідентичності людини впливають на її повсякденне життя, роль стереотипів та упереджень у соціальних відносинах, негативний вплив пересудів.

По завершенню тестування викладач та студенти відверто висловили свої враження як від змісту, так і від самого онлайн ресурсу – його дизайну, матеріалів тощо. Івашенцева Є.Г. обробила коментарі студентів, заповнила форму відгуку та надіслала її організаторам проекту.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Тестування онлайн-матеріалів 3” (відкривається у новому вікні).

Подгорнова Т.М.