І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування

25 квітня на базі кафедри інформаційних та комп”ютерних систем і кафедри інформаційних технологій і програмної інженерії Чернігівського національного технологічного університету пройшов І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, що відбувався в рамках 1/8 першості світу ACM/ICPC 2017.

В турнірі прийняли участь 12 команд з вишів та шкіл Чернігова та Ніжина. Цьогоріч Коледж транспорту та комп”ютерних технологій представляли 5 команд, причому 4 з них брали участь в таких змаганнях вперше. За правилами олімпіади команди, в кожній з яких було заявлено по 3 учасники, за 5 годин мали виконати 14 завдань різного рівня складності на одній з мов програмування (Java, C/C++, Pascal, Python).

Призові місця та можливість взяти участь у наступному етапі олімпіади отримали команди з Чернігівського національного технологічного університету та Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка.

Команда коледжу Initium, що складалася зі студентів 3-го курсу КТКТ, а саме студентів групи ПС-1401, увійшла в п”ятірку кращих за результатами олімпіади. На жаль, інші команди з різних причин не змогли продемонструвати усі свої можливості і посісти високі місця, але безперечно отримали важливий досвід на майбутнє.

Враховуючи кількість команд з нашого навчального закладу, було проведено і неофіційну першість серед студентів КТКТ, де призові місця розподілилися наступним чином:

1 місце – команда Initium, група ПС-1401 (Гарбар Дмитро, Рижий Дмитро, Іванов Владислав);

2 місце – команда NpT, група ПС-1301 (Єременко Артем, Мисник Микола, Губко Олександр);

3 місце – команда 47, група КС-1506 (Колібаба Олександр).

Всі учасники олімпіади отримали відповідні сертифікати.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Олімпіада з програмування” (відкривається у новому вікні).

Трохименко О.В.