Інформаційно-правова бесіда-консультація «Знаю свої права»

03 квітня 2017 року представники Громадської організації «МАРТ» за організаційною підтримкою бібліотеки коледжу провели інформаційно-правову бесіду-консультацію «Знаю свої права» в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за участю представників Громадської організації «МАРТ» та студентського активу Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ.

На сьогоднішній день ми маємо досить сумну ситуацію, коли громадянське суспільство в цілому не знає своїх прав, багато людей невзмозі відстоювати свої інтереси. Так само, коли ми говоримо про права студентів, то особливого значення набуває рівень їх правової культури, їх освіченість в цьому питанні. Адже студент, як повноправний член громадянського суспільства, повинен учитись захищати свої права.

В читальній залі коледжу зібрались представники студентського самоврядування, старости навчальних груп, активна молодь щоб отримати відповіді на питання юридичного характеру, з якими зіштовхується майже кожен студент в навчальному закладі або гуртожитку.

Більша частина питань, що задали представники студентського самоврядування навчального закладу, була роз”яснена юристом ГО “MART”, проте деякі питання домовились обговорити на додатковій зустрічі після зібрання інформації щодо статуту навчального закладу та внутрішніх правил розпорядку студентського гуртожитку.

Також, в кінці квітня Громадська організація “MART” планує провести «Живу бібліотеку» для студентів коледжу, зорієнтовану на тематику захисту прав людини і не тільки, тож запросила учасників заходу долучатися до її організації та проведення. Тому, як кажуть, далі буде…

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Знаю свої права” (відкривається у новому вікні).

Подгорнова Т.М.