Місто Професій 2017

13 травня в Центральному парку культури та відпочинку відбувся профорієнтаційний інтерактивний захід «Місто Професій».

Вже традиційно співробітники та студенти Коледжу транспорту та комп”ютерних технологій ЧНТУ взяли участь в наймасштабнішому профорієнтаційному національному проекті в Україні, ініціатором якого є Міжнародний діловий журнал Community Business Magazine.

Мета проекту – дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях.

В парковій зоні розгорнулося імпровізоване містечко. При вході кожна дитина віком від 2-х до 17-ти років отримала паспорт, карту представлених професій та мала можливість «влаштуватись на роботу» після короткого майстер-класу від фахівців своїх галузей.

Під час заходу співробітники Крапива В.І., Лашин Я.Ю., Мазур А.Ф., Трохименко О.В., Гончаренко Д. О., Новицький С.В. та студенти коледжу Матвієнко Валерія (гр.ПС-1501), Іванов Владислав, Рижий Дмитро (гр. ПС-1401), Петрушевець Євгенія (гр. КС-1407), Бескищенко Віталій, Демченко Іван (гр.АТ-1605) провели для всіх бажаючих майстер-класи з:

– монтажу комп’ютерної мережі;

– сервісного обслуговування комп’ютерів;

– складанню електронних приладів на макеті;

– користування вимірювальними та діагностичними приладами при визначенні технічного стану механізмів та систем автомобіля.

Після майстер-класів, які проводили представники нашого коледжу, діти висловлювали своє захоплення та зацікавленість, ділилися між собою враженнями. Кожен учасник мав можливість спробувати себе в представлених професіях техніка-програміста, техніка-механіка та техніка-електромеханіка й попрацювати зі спецінструментом.

Завдяки ігровому формату заходу діти отримали максимальне розуміння важливості та значимості тієї чи іншої професії.

Ми раді були бачити біля нашої експозиції багато сумлінних «працівників» і маємо надію, що ця зустріч для них стане в майбутньому вирішальною при виборі навчального закладу для початку професійної кар’єри.

Сумлінні «працівники» отримували винагороду – заробітну платню у символічній валюті, яку вони мали можливість обміняти на солодощі та канцтовари у крамничці «Міста Професій».

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Місто Професій 2017” (відкривається у новому вікні).

Капля С.Ю.