А над світом вишивка цвіте…

18 травня в Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ відсвяткували День вишиванки – свято, що покликане об’єднати всіх нас українців у єдину непоборну родину.

Близько сорока студентів долучилися до флеш-мобу «МОЯ ВИШИВАНКА CHALLENGE». Студенти різнобарв”ям вишитих сорочок та суконь продемонстрували вишуканість і самобутність українського вишитого візерунку. Тут і шовкові маки, і ніжні волошки, і золоті колоски, і кетяги червоної калини, і листя та плоди винограду, дуба… Краса безмежна! Здається, сама веселка спустилася з небес.

 

Одягнімо, друже, вишиванки —


Наш чарівний український стрій.

Не для когось, не для забаганки,

А для себе, вірний друже мій.

 

Такими словами розпочався відкритий виховний захід «А над світом вишивка цвіте», підготовлений викладачами української мови та літератури Ющенко В.В. і Попружною О.В. Присутні прослухали цікаві легенди про виникнення вишивки, історію української сорочки. Неповторною окрасою були поезії про вишиванку, які читали з особливим натхненням і любов’ю переможці конкурсу читців «Поетична вишиванка», а дівчата співали гарних українських пісень про мамину сорочку та вишивану Україну.

Святкова програма Дня вишиванки завершилася спільним фото учасників заходу.
.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “День вишиванки 2017” (відкривається у новому вікні).

Ющенко В.В., Попружна О.В.