День слов’янської писемності й культури

24 травня 2017 року у читальній залі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій викладачами циклової комісії мови та літератури спільно із завідувачкою бібліотеки Подгорновою Т.М. було проведено круглий стіл «Слов’янська писемність і культура: віхи походження та розвитку».

В Україні День слов’янської писемності й культури встановлено відповідно до Указа Президента України від 17 вересня 2004 року № 1096/2004 і відзначається щорічно 24 травня. Українці разом із представниками інших слов’янських етносів у всіх слов’янських країнах урочисто прославляють святих Кирила і Мефодія, що заклали основу слов”янської писемності. Праці цих великих просвітителів стали спільним надбанням усіх слов”ян.

У рамках круглого столу було охоплено широке коло питань історичного та мовознавчого спрямування. Це дозволило висвітлити проблеми історії формування мови, писемності, літератури та книгодрукування на наших землях, підкреслити їх значення для розвитку української культури в контексті прогресивних європейських тенденцій.

Писемність, мова – то є душа кожної нації, її найцінніший скарб. У мові – наша давня й нова культура, ознака нашого національного визнання.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “День слов’янської писемності” (відкривається у новому вікні).

Ющенко В.В.