Cучасні загрози в інформаційному просторі та способи захисту інформації

25 травня 2017 року команда Громадської організації МАRТ за організаційною підтримкою бібліотеки коледжу провела корисний і цікавий захід, метою якого було ознайомлення студентів навчального закладу із сучасними загрозами в інформаційному просторі та способами захисту інформації.

Для бесіди зі студентами ГО MART запросила директора Освітнього дому прав людини в Чернігові / Human Rights House in Chernihiv Єкімова Кирила.

Нам здається, що для звичайної людини використання практик інформаційної безпеки є зайвим. Мовляв, я не зірка чи нафтовий магнат, то кому потрібні мої дані? За словами Кирила, це є одним з найпоширеніших міфів, які можуть стати причиною того, що ми можемо стати жертвами шахрайства, різного рівня і намірів зловмисників, атаки вірусів, втратити важливу для нас інформацію чи кошти тощо.

Тому, хоч це не тема прав людини, проте не менш важлива. Адже сьогодні саме інформація стає найважливішим стратегічним ресурсом в суспільстві, який забезпечує його подальший розвиток.

З того як студенти ставили запитання і брали участь у діалозі із тренером, можна зробити висновок, що їм тема була цікава й актуальна.

Сподіваємось, що кожен з учасників заходу взяв для себе щось нове й корисне.

 

Фото дивіться у фотоальбомі Лекція “Захист інформації” (відкривається у новому вікні).

Подгорнова Т.М.