Завершився тиждень циклової комісії комп”ютерних спеціальностей

Завершився тиждень циклової комісії комп”ютерних спеціальностей 30.10.17 – 03.11.17.

30 жовтня 2017 року розпочався тиждень циклової комісії дисциплін професійної підготовки спеціальностей «Обслуговування комп”ютерних систем і мереж» та «Обслуговування програмних систем і комплексів».

Тиждень розпочався проведенням бліц-гри під назвою «Дай відповідь – отримай булочку», яка зазвичай проводиться під час перерви для всіх студентів коледжу. Конкурс, як ми сподіваємось, був пізнавальним, цікавим і веселим. Студенти пропонували свої цікаві версії, проявляли кмітливість та дотепність, отримували заохочувальні призи за правильні відповіді.

В конкурсі стіннівок «Комп”ютер майбутнього», на жаль, студенти не проявили особливої активності, мабуть, у комп”ютерів вже немає цього майбутнього. Але все ж таки відзначаємо редколегію групи КС-1507, яка все ж таки дає надію на подальший розвиток

В конкурсі «Кращий логотип групи» брали участь в основному групи ІІ курсу. Кращою роботою незалежне студентське журі визначило логотип студента групи КТ-1601 Єрмакова Іллі.

Зі студентами першого курсу була проведена інтелектуальна гра-вікторина “Останній герой”. Переможцем став студент групи КІ-1706 Колениченко Ігор. Вітаємо студента з першими успіхами в стінах нашого навчального закладу!

«День навпаки» пройшов в групі КС-1506, де студентам була надана можливість побути в ролі викладача та провести пару самостійно, а викладач був у ролі студента, рівний серед інших студентів. Такими викладачами були Гольтяпіна Вероніка та Чижиков Михайло, які успішно провели заняття з комп”ютерних мереж.

Також у рамках тижня спеціальностей КС та ПС був проведені і професійні змагання.

Одним з них став конкурс на збирання комп’ютера. Учасники конкурсу показали високий рівень практичної та теоретичної підготовки щодо архітектури та конфігурування комп’ютерної системи, підключення системних та периферійних пристроїв.
Переможцем конкурсу став студент ІІ курсу групи КІ-1606 Чеботар Богдан. Йому вдалося виконати завдання конкурсу з результатом 23 хвилини, а найголовніше зробити це без помилок та без додаткових штрафних хвилин відповідно.

Олімпіада з програмування виявила майбутніх фахівців-програмістів. Журі визначило переможців, які найкраще справилися зі складними, але водночас цікавими завданнями. Отже, І місце отримав Дударенко Володимир, група ПС-1501; ІІ місце – Могилевець Владислав, група КТ-1601; ІІІ місце – Кириченко Максим група КІ-1606. Переможців підготували викладачі О.В.Трохименко та С.В.Новицький.

На тижні циклової комісії спеціальностей КС, ПС вже традиційно відбувся турнір серед любителів гри в класичні шахи. В цьому році в змаганнях взяла участь рекордна кількість учасників – 24 студенти з усіх курсів та усіх груп комп”ютерних спеціальностей. Найбільше учасників делегувала група КС-1506, від якої виступали 5 студентів, та не дуже поступилася і група 1-го курсу КН-1701, що виставила 4 учасників.
Всі учасники замагань були поділені на 3 відбіркові групи по 8 чоловік, які грали за круговою системою по одній партії між собою. З кожної групи до фінального етапу відбиралося двоє найкращих. В групі А, що складалася з першокурсників, до фіналу вийшли Довгопол Назар та Даниленко Олександр (обидва – КН-1701); з групи В, в якій були представники 2-го та 3-го курсу, далі пройшли Винник Євгеній (ПС-1501) та Богаченко Олександр (КІ-1606); в групі С серед судентів 3-го та 4-го курсу перші два місця посіли Дибленко Ярослав (КС-1506) та Мекшун Артем (КС-1507).
В фінальній групі, де знову грали за круговою системою, в запеклій бороотьбі три перші місця вибороли переможці відбіркових груп. В результаті цього року серед студентів-шахистів Відділення інформаційних технологій визначився новий переможець – Довгопол Назар (КН-1701). Відповідно друге і третє місця посіли “ветерани” турніру Дибленко Ярослав (КС-1506) та Винник Євгеній (ПС-1501).

1 листопада викладачем Ємцем П.А. був проведений в рамках тижня циклової комісії відкритий виховний захід «Інтелектуально-розважальна гра знавців інформатики «Хто зверху?»».
За перемогу змагалися команди хлопців та дівчат, які показали високий рівень знань та умінь з інформатики, уміння приймати рішення в нестандартних ситуаціях та працювати командою. У запеклій боротьбі перемогу отримала команда хлопців у складі Колениченка Ігора (група КІ-1706), Костюка Руслана (група КН-1701), Малашти Богдана та Маруніча Юрія (група КІ-1705).

На завершення тижня комп”ютерних спеціальностей відбулась вже традиційна інтелектуально-розважальна гра “Що? Де? Коли?” у форматі “Гра престолів. 4-й сезон”. Знавців, які відповідали на питання викладачів, представляла команда студентів 2-го курсу: Ішутінов Богдан, Корбач Дмитро, Коров”яковський Владислав, Кравченко Даниїл, Лисач Олександр, Харченко Станіслав (група КТ-1601) та Богаченко Олександр, Хоменко Максим (група КІ-1606). Участь в грі також брали і вболівальники, які підтримували своїх товаришів.
Усі питання були присвячені інформаційним технологіям, і студенти гідно представили свої спеціальності, отримавши перемогу з рахунком 6:3.
Вітаємо переможців і запрошуємо до активної участі в наступному епізоді гри інші команди.

Дякуємо усім, хто приймав участь в конкурсах, хто підтримував учасників, кому було не байдуже. Бажаємо подальших перемог, нових відкриттів, підкорення ще вищих вершин у здобутті професійних знань.

 

Фото дивіться у фотоальбомах “Тиждень КС та ПС 2017” (відкривається у новому вікні).

Шумська Л.М.