Круглий стіл «Кейс-метод»

17 листопада 2017 року у Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ відбувся круглий стіл за участю представників усіх циклових комісій на тему «Кейс-метод як одна з інноваційних технологій навчання у ВНЗ І-ІІ рівня акредитації».

Метод кейсів є технологією системного багатовимірного представлення матеріалу, в розгортках на кілька тем, пов’язаних між собою акцентами уваги. Вперше був використаний у США початку ХХ ст. Може застосовуватися при вивченні нового матеріалу, а також ефективний на стадії перевірки отриманих знань за рахунок того, що студенти, самі, дослідним шляхом і методом дискусій знаходять відповіді на поставлені питання. При використанні кейс-технологій діяльність викладача полягає в тому, що він систематизує різні розділи, створює необхідні акценти, показує пріоритети, регулює таймінг, пояснює незрозуміле, модернізує дискусію, підводить підсумки і підтримує творчу та позитивну атмосферу. В результаті у студентів виробляються навички пошуку інформації, ведення дискусій, системного і критичного мислення, розвивається увага, творча уява.

Учасники круглого столу переглянули відео заняття за кейс-технологією «Секрети води», яке проводила викладач коледжу Шох В.В. та обговорили умови участі у Всеукраїнському конкурсі «Кейс-уроки як сучасний тренд в освіті».

 

З.М.Кузьомка