«Насильство – це сміття, яке потрібно виносити із дому»

У рамках Міжнародного дня боротьби з насильством проти жінок 7 грудня 2017 року в актовій залі КТКТ ЧНТУ для студентів ІІ і ІІІ курсів (групи КС-1507, АТ-1604, КІ-1606, ПС-1501, ЕП-1502, ЕУ-1503, УТ-1508) проведений виховний захід на тему: «Насильство – це сміття, яке потрібно виносити із дому».

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня триває Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насильства», розпочата у 1991 році. Акція спрямована проти насильства у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насильства.

Метою заходу є з’ясування особливостей та видів домашнього насильства, психологічних характеристик жінки – жертви домашнього насилля та рекоменда-ції щодо проблеми сімейного насильства.

Керівником групи КС-1507 Шох В.В. була активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи серед студентів коледжу. Акція розпочалась зі створення інформаційних плакатів. Проведено соціологічне дослі-дження студентів, де головним питанням було: «Поширення та форми насильства в сім’ї».

Студенти коледжу залюбки приєдналися до участі в Міжнародній акції «16 днів проти насильства». Виявили власне бачення проблеми у ритмах зворушливих танців, чуттєвих віршах, відеодобірках із телевізійних новин та соціальних роликів

Домашнє насильство в Україні процвітає.Це явище колосальних масштабів!За статистикою ООН, 6 мільйонів українців живуть з постійним страхом. Вони не знають, куди звернутися за допомогою і де можна знайти тимчасовий притулок. Так не має бути. З цим не можна миритися. Треба зуміти сказати собі «досить» і вирватися з домашнього пекла, поки не пізно. Цю ідею підтримали учасники ви-ховного заходу, провівши флеш-моб «Ми проти насильства!» під читання віршу «Мій улюблений світ – без насильства».

Подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об’єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських орга-нізацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі, місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і малень-кій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “«Насильство – це сміття…»” (відкривається у новому вікні).

Шох В.В.