Мандрівний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини «Docudays UA» завітав до КТКТ ЧНТУ

Студенти та викладачі Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ стали учасниками Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA», який проводився в рамках Всеукраїнського тижня права.

Протягом двох днів, 5-го та 6-го грудня, студентам груп КТ-1601, АТ-1604, АТ-1605 демонструвалися одні з кращих документальних фільмів України на тему прав людини: «Між іншим» та «Домашні ігри».

Після показів модератори від громадської організації «МАРТ» Антоніна Федорченко та Наталія Шляхтур провели обговорення фільмів, в яких активну участь прийняли студенти та викладачі коледжу.

Учасники дискусії зазначили, що головна мета фестивалю – засобами кіномистецтва привернути увагу українського суспільства до проблем простої людини досягнута. Переглянуті студентами та викладачами документальні стрічки мають велике виховне значення, адже показують реальні історії людей, складні життєві ситуації, стають предметом обговорення, налагодження відкритого діалогу про права людини.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “«Docudays UA» у КТКТ” (відкривається у новому вікні).

Подгорнова Т.М.