«Політичні репресії як правовий феномен»

У рамках Всеукраїнського тижня права 21.12.2017 року в актовій залі КТКТ ЧНТУ для студентів ІІ курсу коледжу був проведений відкритий виховний захід на тему «Політичні репресії як правовий феномен» викладачем Шумською Л.М. за участі групи ЕТ-1603.

Метою заходу є ознайомлення студентів з суттю та проявом політичних репресій з правової точки зору та звернення їх уваги на злочинний характер цього явища на основі прикладів найбільших репресій на території України та Чернігівщини зокрема.

Політичні репресії у тій чи іншій мірі спостерігаються у багатьох державах світу, мають різноманітний прояв, від переслідувань до депортацій та знищення цілих народів. Тому важливим є визначення проблеми злочинного характеру політичній репресій.

Було наголошено на важливості неухильного дотримання усіма державами, усіма народами і кожною окремою людиною Загальної декларації прав людини як основи для свободи та справедливості у світі.

Студенти групи намагалися довести, що тільки від нас самих залежить, в якій державі ми будемо жити – в правовій чи репресивній, тільки від нас залежить наше майбутнє, в якому ми будемо жити. Свої права на життя треба захищати!

На завершення заходу було повідомлено про те, що в Україні почав діяти офіційний веб-сайт загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції – он-лайн платформа «Я МАЮ ПРАВО!»

Усі громадяни України, в тому числі і студенти, можуть безоплатно отримати інформацію про свої права та інструкції для захисту цих прав.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Захід про політичні репресії” (відкривається у новому вікні).

Шумська Л.М.