Міжнародний день рідної мови у КТКТ ЧНТУ

21 лютого народи нашої планети святкують День рідної мови.

У переддень свята студенти групи ЕП-1702 з викладачем Попружною О.В. відвідали Чернігівський молодіжний театр, де переглянули поетично-музичну моновиставу Юлії Матросової «Українське альфреско» за творами Ліни Костенко.

У Міжнародний день рідної мови за ініціативи студради було проведено інтелектуальний квест із використанням QR-коду «Я знаю силу слова». Динамічна гра та доброзичлива атмосфера сприяли популяризації українського слова, розширили кругозір учасників.

У читальній залі Коледжу відбувся конкурс читців віршів про мову «Рідна мова чиста, як роса», який органызували викладачі циклової комісії мови та літератури.

У поетичному дійстві студенти-першокурсники демонстрували свою любов до поетичного слова, обізнаність із найкращими перлинами української поезії, майстерність виконання. Кожен читець щоразу підтверджував істинність слів: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

Студенти групи УТ-1508 Бондар Тетяна і Сапон Богдан презентували дослідницько-пошукові матеріали щодо походження рідної мови. Міжнародний день рідної мови – чудова нагода дізнатися щось нове про різні культури та традиції. Ця дата допомагає кожному замислитися над тим, що він є носієм того важливого, що ми успадкували від минулих поколінь.

Тож любіть свою мову та оберігайте її! Адже мова – це свого роду душа народу: немає мови – немає народу

 

Фото дивіться у фотоальбомі “День рідної мови 2018” (відкривається у новому вікні).

В.В.Ющенко