Тиждень циклової комісії дисциплін професійної підготовки спеціальності «Обслуговування та ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів»

Тиждень циклової комісії дисциплін професійної підготовки спеціальності «Обслуговування та ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів» проводився з 19 по 23 лютого 2018 року.

Тиждень розпочався з конкурсу стіннівок «Майбутнє за електромобілями», «Автомобіль майбутнього», «Моя професія – найкраща». Відзначені найкращі стіннівки студентів групи ЕТ-1603 Кремізіона Дениса та Циганова Максима; стіннівка студента групи ЕТ-1703 Литвиненко.

В інтелектуальній грі з БЖД та ОП “Врятуйся сам, і навколо тебе врятуються тисячі переможцем стала команда групи ЕУ-1503.

Для студентів коледжу була організована виставка технічної творчості, де були продемонстровані прилади та пристрої, виготовлені студентами спеціальності ЕУ.

20 лютого студенти груп ЕТ-1703, ЕТ-1603 та ЕУ-1503 в рамках проведення тижня спеціальності «Обслуговування та ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів» із метою ознайомлення з виробничими процесами відвідали найсучасніше підприємство нашого міста ТОВ «PET TECHNOLOGIES».

Цикловою комісією для студентів 1, 2, 3 та 4 курсів спеціальності ЕУ та студентів ЧНТУ 21.02 2018 була організована Міжвузівська конференція на тему: «Автомобілі майбутнього», «Майбутнє за електромобілями», «Перспективи розвитку електромобілів», «Майбутнє за Tesla». Конференція присвячена інноваціям і виявленням основних тенденцій розвитку автомобіля майбутнього та перспективи розвитку електромобілів. В теперішній час зростає потреба в ефективних та екологічно чистих автотранспортних засобах. Екологічні проблеми сучасності у більшій мірі пов”язані з використанням традиційного моторного палива у двигунах внутрішнього згоряння (ДВЗ). Цю проблему можна вирішити за рахунок втілення прогресивних енергозберігаючих та екологічно чистих технологій у силові установки автомобілів. Тому в теперішній час провідні автомобілебудівні корпорації проводять інтенсивні розробки у різних напрямах, таких як застосування альтернативних видів палива, впровадження енергоємних накопичувачів енергії, розроблення автомобілів з електричним приводом: електромобілів та гібридних автомобілів. В представлених роботах учасники конференції проаналізовали основні напрямки розвитку інноваційних технологій та перспективи розвитку електромобілів і автомобіля майбутнього в Україні та в країнах Європи, США, Японії, Китаї тощо.

З метою популяризації здорового способу життя серед студентів, підвищення спортивної майстерності учасників, в рамках тижня циклової комісії спеціальності ЕУ традиційно відбулися спортивні змагання з волейболу серед команд юнаків груп ЕТ-1603 та ЕУ01503. Змагання проходили в цікавій спортивній боротьбі. Перемогу одержала команда групи ЕУ-1503.

Також між студента груп 1, 2, 3 та 4 курсів були проведені спортивні змагання з боулінгу. Все що потрібно для боулінгу – це майстерність рук, вміння зосередитись та розрахувати свої сили, терпіння, наполегливість, ну і звичайно – бажання. Студенти активно відпочили і перемогу одержала команда групи ЕУ-1503.

22 лютого пройшла олімпіада з схемотехніки. Результати олімпіади свідчать про високій рівень знань учасників.

Переможцями олімпіади стали:

– 1 місце – Дрямова Анастасія (гр. КС-1406);

– 2 місце – Шулінок Іван (гр. КС-1406);

– 3 місце – Сахно Дмитро (гр. ЕУ-1403).

Для студентів 1 та 2 курсів груп ЕТ-1703 та ЕТ-1603 був проведений інтелектуальний конкурс «Розумники та розумниці», де учасники проявили кмітливість, логічне мислення, швидкість при пошуку правильних відповідей на різнопланові запитання.

В номінації «Кращий за професією» переможцями стали:
Сікалюк Владислав, група ЕУ-1403, Акуленко Євгеній, група ЕУ-1503 та Кирилов Валентин, група ЕТ-1603.

В рамках тижня циклової комісії спеціальності “Обслуговування та ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів” 22 лютого був проведений фаховий конкурс «Кращий знавець будови та експлуатації автомобілів». Найкращі результати продемонстрували Бобович Владислав (гр.ЕУ-1503) – 1 місце; Сахно Дмитро (гр.ЕУ-1403) – 2 місце та Заяць Олександр (гр. ЕУ-1403 – 3 місце).

23 лютого 2018 року відбулося закриття тижня циклової комісії ЕУ. Переможці отримали грамоти та солодкі подарунки.

Заходи, які проводились в рамках тижня, були спрямовані на розвиток інтелектуального потенціалу студентів, ініціативи, умінь та практичних навичок.

Висловлюємо подяку всім учасникам та вболівальникам заходів тижня ЦК спеціальності ЕУ та вітаємо переможців! Бажаємо усім студентам успіхів, енергії, ініціативності, подальших перемог та вносити свої пропозиції для наступних конкурсів!

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Тиждень ЕУ 2018” (відкривається у новому вікні).

Ковальова Т.І.