Переваги вступу до коледжу

Навчання в Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій Чернігіського національного технологічного університету – це престижні спеціальності та сучасні навчальні програми, адаптовані до реальних вимог ринку праці.

КТКТ ЧНТУ готує фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» за спеціальностями: «Автомобільний транспорт», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)», «Комп’ютерна інженерія», «Комп’ютерні науки», «Економіка» та бакалаврів зі спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Робота приймальної комісії щодо вступу до коледжу розпочнеться з 2 липня 2018 року. З детальною інформацією щодо вступу до коледжу можна ознайомитися на офіційному сайті KTKT.STU.CN.UA (розділ «Вступникам»).

У житті кожного підлітка настає час прийняття важливого рішення: продовжити навчання в школі чи зробити вибір на користь фахової освіти та вступити до коледжу. Більшість не наважується залишити стіни школи після 9-го класу тільки тому, що має певні стереотипи та малу поінформованість про навчальний процес у навчальному закладі такого типу. Хоча здобуття атестату в коледжі має велику кількість переваг, які допоможуть обрати оптимальний шлях до вищої освіти.

Однією з найголовніших переваг є те, що студенти в коледжах мають можливість отримати професію набагато раніше, ніж однолітки, що залишаються вчитися в школі. Студенти коледжів раніше отримують атестат про повну середню освіту, а після випуску з профільних навчальних закладів вступають на 2-й чи 3-й курс університету без складання ЗНО. А отже, фактично полегшують собі вступ до вишу, економлячи при цьому цілий рік життя.

Коледжі готують фахівців за конкретними напрямами, у той час як школи дають загальну середню, а не професійну освіту. Обравши омріяний фах, студент матиме більше можливостей займатися профільною науковою діяльністю, а наявність заочної форми дозволить поєднувати навчання з трудовою діяльністю.