День вишиванки у Коледжі!

Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення – щороку в третій четвер травня.

Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до коледжу, школи чи садочка.

Так склалось, що в Україні вишиванка теж символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Вона настільки сильно увійшла до життя української людини, що в нашій країні влаштовується навіть спеціальне свято – День вишиванки.

16 травня 2018 року Коледж транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ наповнився яскравими кольорами вишиванок!

Свято розпочалося флеш-мобом «Дефіле у вишиванках», під час якого студенти та викладачі коледжу з гордістю демонстрували свої найкращі вишиванки, які є символом етнічної приналежності до рідної землі. Багато сорочок, представлених на дефіле, студентки коледжу вишили власноруч. Тож цінуємо і бережімо те, що маємо, що отримали у спадок від батьків, та бережімо свій «генетичний код».

На подвір’ї коледжу пройшла фотосесія, під час якої учасники свята показали розмаїття та вишуканість орнаментів, рисунків вишиванок.

Колективна світлина щасливої та усміхненої родини: студентської молоді, викладачів та працівників коледжу в традиційному національному одязі об’єднала всіх присутніх.

Святковий настрій панував у коледжі увесь день!

 

Фото дивіться у фотоальбомі “День вишиванки у Коледжі!” (відкривається у новому вікні).

Подгорнова Т.М.