День цивільного захисту в коледжі

30 травня 2018 року для працівників, викладачів та студентів Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ відбулися заходи з попередження та реагування на надзвичайні ситуації – «День цивільного захисту».

Перед колективом навчального закладу була поставлена основна мета:

– здійснити практичну перевірку здатності грамотно і чітко діяти для захисту здоров’я та життя у надзвичайних ситуаціях;

– сформувати впевненість в ефективності заходів, які проводяться з цивільного захисту;

– сформувати та розвинути високі морально-психологічні якості: відвагу, мужність, витримку, ініціативність, спритність, здатність самовіддано виконувати завдання цивільного захисту.

Для працівників та студентів коледжу захід розпочався із навчальної евакуації. Після сигналу «Увага всім!!!» та легенді «Пожежа в навчальному закладі» студенти і працівники коледжу по маршрутах евакуації залишили приміщення коледжу.

З метою навчання підростаючого покоління основам безпеки життєдіяльності та правильних дій в умовах небезпеки провідний інспектор Чернігівського міського відділу УДСНС України в Чернігівській області Бєломитцев Д.С. наголосив про важливість суворого дотримання правил пожежної безпеки, провів інструктаж та практичне тренування по забезпеченню ліквідації вогнища первинними засобами пожежогасіння.

Представники Першої державної пожежно-рятувальної частини міста Чернігова Луценко С.Є. (командир відділення) та Галух І.М. (водій бойового екіпажу) продемонстрували учасникам заходу можливості пожежно-рятувальної техніки та аварійно-рятувального обладнання, провели оперативне розгортання пожежного ствола з подачею води.

Студенти коледжу прийняли активну участь у спортивних змаганнях з елементами цивільного захисту.

Переможці спортивних змагань були нагороджені почесними грамотами, а від первинної профспілкової організації студентів коледжу – солодощами!

 

Фото дивіться у фотоальбомі “День цивільного захисту 2018” (відкривається у новому вікні).

Подгорнова Т.М.