Шаховий турнір серед студентів комп”ютерних спеціальностей

“В шахах, як і в програмуванні недостатньо лише знати правила гри. Важливо, щоб ця справа пробуджувала інтерес до нового, спонукала мислити і, головне, приносила задоволення…”

(з настановчої лекції на інтернет-курсах з програмування)

З 28 жовтня по 1 листопада на тижні КС та ПС пройшов традиційний турнір з шахів серед студентів комп”ютерних спеціальностей.

Всього в змаганнях взяли участь 25 студентів усіх курсів, з яких майже половину (12) склали другокурсники. Лідером за кількістю представників від групи стала група нового набору КІ1709, шість студентів якої виявили бажання спробувати свої сили за шахівницею.

Зважаючи на рекордну кількість учасників, змагання проводились у кілька етапів: відбірковий, плей-офф та фінальний. У відбірковому раунді всі учасники були поділені на 6 груп, з яких далі проходило по 2 переможці. У другому раунді відсіювалася ще половина учасників за олімпійською системою, а у фінальній групі за круговою системою грали шестеро найсильніших і переможець минулого року.

Турнір виявився дуже цікавим і бойовим, хоча перемогу досить передбачувано здобув другий рік поспіль студент групи КН1701 Довгопол Назар. А вже далі велася дуже запекла боротьбя, де всі претенденти на призи йшли на рівних до останніх партій. Трохи більше пощастило Даниленку Олександру (КН1701), що виборов 2-е місце, а ось 3-ю сходинку поділили з абсолютно рівними показниками Винник Євгеній (ПС1501), Зубрицький Віталій (КІ1606) та Супрун Станіслав (КІ1805).

Вітаємо переможців та запрошуємо всіх до участі в наступних баталіях за шахівницею.

 

Повні результати змагань у підсумковій таблиці (у форматі pdf, відкривається у новому вікні).

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Турнір з шахів” (відкривається у новому вікні).

Трохименко О.В.