Захищаємо права людини разом!

04 грудня 2018 року у читальній залі бібліотеки коледжу зібралися представники всіх навчальних груп ІІІ курсу. Студенти коледжу стали активними учасниками пізнавального, захоплюючого інтерактивного виховного заходу «Захищаємо права людини разом», присвяченого Дню захисту прав людини.

Цікава, емоційна бесіда спеціаліста по роботі з молоддю Чернігівського обласного молодіжного центру Шляхтур Н. захопила увагу студентського колективу, який був вражений фото- та відеодоказами порушень прав людини, що трапляються щодня у всьому світі. Переглядаючи реальні випадки з минулого та сьогодення, студенти отримали чітке уявлення про те, що таке права людини.

Важливе значення для захисту прав людини в Україні має Національний превентивний механізм. Саме про його роль та функції студенти почули від регіонального координатора Уповноваженого ВРУ з прав людини в Чернігівській області Лепехи А.Г.

Завдяки інформації, що надала поліцейський УПП в Чернігівський області ДПП, капрал поліції Мельник О.М., учасники заходу дізнались, що означає право на приватність.

Для того, щоб студенти, які прийшли на захід, могли провести час не тільки з користю, а й у веселій та дружній атмосфері, організатори заходу звернулись до формату правового театру, в якому акторами стали самі студенти.

Об’єднавшись в групи, студенти отримали завдання розіграти одну з двох життєвих ситуацій, у яких майже кожен з них опинявся хоч раз у житті в ролі свідка чи навіть учасника.

Особливістю завдання було те, що одним із головних героїв сценки був персонаж поліцейського, і учасники повинні були самостійно визначити його роль та дії у вирішенні тієї чи іншої ситуації.

По завершенню цих імпровізацій представник поліції розповіла про те, як насправді мав діяти поліцейський у відповідності з його повноваженнями та законодавством України.

За грою непомітно пролетів час заходу. У команд вийшли дуже веселі сценки і було приємно бачити, як активно студенти брали участь у заході. Це дає впевненість у тому, що у майбутньому обізнаність студентів та їх громадянська позиція буде зміцнюватися.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Захищаємо права людини разом!” (відкривається у новому вікні).

Подгорнова Т.М.