Мужності, героїзму, пам’яті…

Чи знаєш ти, світе,

Як гірко ридає полин,

Як тяжко, як тужно

Моєму народу болить!..

У Коледжі транспорту і комп”ютерних технологій ЧНТУ пройшов виховний захід «Мужності, героїзму, пам’яті…», присвячений Дню вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Чорнобиль … Скорботна подія в історії нашої країни, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. І хоча відтоді вже минуло багато років, але Чорнобильська трагедія для нашого народу й до цього часу лишається невиліковною раною.

Чорнобиль є символом безмежної мужності багатьох тисяч ліквідаторів. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Пам’ять… Саме вона є рушієм еволюційного поступу в майбутнє й оберегом найвищих загальнолюдських цінностей. І якщо весь народ пам’ятатиме свою історію, він заслуговує на повагу, він вартий того, щоб дивитися у майбутнє.

Урятований світ — найкращий пам”ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам”ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин…

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Мужності, героїзму, пам’яті…” (відкривається у новому вікні).

Марінець І.С.