Конференція до Дня Соборності України

22 січня 2019 р. в читальній залі Коледжу відбулася історична конференція до Дня Соборності України. День Соборності – свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу Києві, а її філософське коріння сягає часів Візантії. Протягом віків її практичним практичним втіленням займались українські гетьмани Богдан Хмельницький, Петро Дорошенко, Іван Мазепа, Пилип Орлик.

Акт Злуки був глибоко детермінований історично і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації, свідченням їх самовизначення, становлення політичної нації. Уперше за 600 років він став реальним кроком до об’єднання українських земель, що вплинув на подальші національно-політичні процеси в Україні.

Активну участь у підготовці та проведенні конференції взяли студентка 2-го курсу групи ЕП-1702 Букіна Луіза-Людмила та студенти 4-го курсу групи КС-1506 Чижиков Михайло і Гольтяпіна Вероніка.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Конференція до Дня Соборності” (відкривається у новому вікні).

Кухаренко Г.М.