Декада циклової комісії дисциплін професійної підготовки спеціальності «Обслуговування та ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів»

Декада циклової комісії дисциплін професійної підготовки спеціальності «Обслуговування та ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів» проводилася з 04 по 15 лютого 2019 року.

Мета проведення заходів декади – підвищення престижу спеціальності ЕУ(ЕТ), рівня знань студентів зі спеціальних дисциплін, розширення світогляду та ерудиції студентів; розвиток їх творчих та фахових здібностей, інтелектуального потенціалу, самостійності, а також формування вміння концентрувати увагу, заохочувати студентів до роботи над собою.

Для студентів коледжу була організована виставка технічної творчості, де були продемонстровані прилади та пристрої, виготовлені студентами спеціальності ЕУ(ЕТ). Був проведений конкурс стіннівок – відзначена найкраща стіннівка студентів групи ЕТ-1603.

Традиційно була проведена олімпіада зі схемотехніки (05.02.19р. ). Результати олімпіади свідчать про достатній рівень знань учасників.

Серед студентів групи ЕТ-1603, шостого лютого був проведений фаховий конкурс з ПДР (правил безпеки дорожнього руху). Переможцями стали: 1 місце – Гаврилко Сергій (група ЕТ-1603); 2 місце – Роговий Богдан (група ЕТ-1603); 3 місце – Циганов Максим (група ЕТ-1603).

У рамках декади циклової комісії спеціальності “Обслуговування та ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів” на базі СТО “GARAGE” (авто-вело сервіс) 8 лютого відбулась зустріч студентів з колективом фахівців підприємства, було проведено майстер-клас з експрес-діагностики автомобілів.

Для студентів 2, 3 та 4 курсів спеціальності ЕУ(ЕТ) та студентів ЧНТУ сьомого лютого цикловою комісією була організована Міжвузівська конференція, яка присвячена інноваційним технологіям в галузі розвитку електромобілів та автомобільного транспорту.

У рамках декади циклової комісії спеціальності ЕУ(ЕТ) з метою популяризації здорового способу життя серед команд юнаків 1, 2, 3 та 4 курсів традиційно відбулися спортивні змагання з волейболу, які проходили в напруженій спортивній боротьбі. Перемогу виборола команда групи ЕУ-1503.

Членами комісії при підтримці керівників груп та викладачів були проведені спортивні змагання з боулінгу між студентами спеціальності ЕУ(ЕТ) та викладачами.Ця весела і приємна гра всім учасникам підвищила настрій. Загалом, боулінг позитивно впливає на розумові реакції і розвиває мислення, а також розвиває прагнення до першості, виграшу, прорахунку ситуації. Перемогу в особистій першості здобув студент групи ЕТ-1603 Голопапа Є.

11 лютого 2019 року відбулась інтелектуальна гра “Що? Де? Коли?” Команду знавців, які відповідали на питання викладачів, представляли студенти 3-го та 4-го курсу Патєєв Денис, Циганов Максим, Кошевий Артем (група ЕТ-1603), Лугін Денис, Надольний Олександр, Шерстюк Дмитро (група ЕУ-1503). Питання були цікавими та пов’язані з автомобільним транспортом та з історією автомобілебудування. У запеклій боротьбі студенти вибороли перемогу з рахунком 6:5, гідно представивши свою спеціальність.

Також в рамках декади ЦК спеціальності ЕУ, студенти Коледжу транспорту та комп”ютерних технологій ЧНТУ групи ЕТ-1603 12 лютого відвідали з екскурсією підприємство з високотехнічним, мобільним об”ємом технологій, великим потенціалом виробничих потужностей ТОВ “Датчикове виробництво “ЗАВОД РАПІД “.

14 лютого була проведена олімпіада з електротехніки та електроніки. Найкраще із завданнями справилися Лугін Денис (група ЕУ-1503) та Муляр Дмитро (група КС-1507), ІІ місце вибороли студенти групи КН-1701 Міщенко Сніжана, Колесник Карина та студент групи ЕТ-1603 Ємельянченко Роман. ІІІ місце виборов Лобок Ярослав, студент групи КН-1701.

Проявити свою майстерність та перевірити навички по складанню електричної схеми релаксаційного генератора прямокутних імпульсів (мультивібратора), використовуючи комп’ютерну програму Electronic Workbench, студенти груп ЕТ-1703, ЕТ-1603 та ЕУ-1503 змогли, взявши участь у фаховому конкурсі «Схемотехнік». Переможцем конкурсу став Кошевий Артем, студент групи ЕТ-1603, обігнавши за швидкістю збирання одногрупника Кирилова Валентина (ІІ місце) та студента групи ЕТ-1703 Воловика Іллю (ІІІ місце).

«Пара навпаки» пройшла в групі ЕТ-1703, де студентці Дерлюк Крістіні була надана можливість побути в ролі викладача та провести пару самостійно, а викладач був у ролі студента поміж інших студентів. Вона успішно провела заняття з «Основ технічної механіки» на тему «Зріз і зминання. Розрахунок на міцність. Кручення».

15 лютого 2019 року відбулося закриття декади циклової комісії ЕУ. Переможці отримали грамоти та солодкі подарунки.

Висловлюємо подяку усім учасникам та вболівальникам заходів декади спеціальності ЕУ(ЕТ) та вітаємо переможців! Бажаємо усім студентам успіхів, не втрачати енергії і з кожним днем лише примножувати її, не втрачати амбіцій і наполегливості, не втрачати віру в себе і свої можливості!

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Заходи тижня ЕТ” (відкривається у новому вікні).

Т.І.Ковальова