Літературна кав’ярня

Ось уже сімнадцять століть закохані всього світу відзначають найромантичніше свято року – День святого Валентина. У цей день навіть повітря наповнюється коханням. Амури поспішають з’єднати пари, почуття яких перевірено часом, і допомагають зустрітись половинкам, котрі загубились у просторі.

Саме в цей день для всіх прихильників українського поетичного слова свої двері відчинила літературна кав’ярня КТКТ, запросивши гостей на тематичну зустріч « Якийсь безсмертний дотик до душі…».

Змінюються часи і влада, змінюються життя і людський світогляд. Але незмінними залишаються найвищі істини, незмінною лишається людська потреба любити. Тема кохання в українській поезії об’єднала всіх присутніх. Словами українських поетів говорили і викладачі, і співробітники, і студенти. На зустрічі прозвучали вірші П. Тичини, В. Сосюри, В. Стуса, Л. Костенко, О. Довгого, О. Дунас та ін. Гості кав’ярні щиро ділились своїми вподобаннями щодо інтимної лірики. Одні розповідали про тихе і спокійне, трепетне і ніжне почуття любові, інші – про палке і героїчне, єдине і неповторне… Родзинкою зустрічі стали виступи Кучеренко Анни Анатоліївни та Бондар Тетяни, які продекламували власні вірші про кохання.

У літературній кав’ярні пролунали і пісні на слова українських поетів у виконанні як викладачів, так і студентів коледжу. Надихала всіх на романтичний настрій пісочна анімація, створювана художницею Таішевою М. М.

Гості літературної кав’ярні намагались рядками поезій показати, яким різнобічним може бути кохання. Жодне інше людське почуття не здатне так надихати людину на створення прекрасних речей. І не важливо, в якому столітті чи в якій країні ти проживаєш. Ми всі підвладні КОХАННЮ!

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Літературна кав’ярня” (відкривається у новому вікні).

Попружна О.В.