Захід «Фізики та гроші»

9 квітня у рамках проведення тижня ЦК природничо-наукових дисциплін викладачем Марінець І.С. був проведений захід «Фізики та гроші».

Грошові знаки є своєрідною візитною карткою держави і нації.

Банкноти та монети, що випускаються в різних країнах світу, вже давно є не просто грошовими знаками, грошима, платіжним засобом, а є унікальними творами мистецтва.

Як правило, хоча і не завжди, на грошових знаках країн традиційно зображуються особистості, які відіграли визначну роль у формуванні життя держав або внесли особливий вклад у розвиток суспільства, мистецтва, науки, техніки. Серед таких особистостей, які мають честь бути зображеними на банкнотах і монетах, у різних країнах світу опинилися і фізики та астрономи, багато з яких стали відомими не тільки завдяки науковим досягненням.

Прикладами таких вчених є Ісаак Ньютон, який зробив великий внесок у порятунок і становлення фінансової системи Великобританії, видатний президент США Бенджамін Франклін, який був не тільки політиком, але також і відомим математиком, Галілео Галілей, П’єр та Марія Кюрі, Альберт Ейнштейн та інші.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Фізики та гроші” (відкривається у новому вікні).

Марінець І.С.