І-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування

13 квітня 2019 року в Чернігівському національному технологічному університеті відбувся І-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування ICPC Ukraine в рамках Міжнародної олімпіади з програмування серед студентів ICPC (International Collegiate Programming Contest).

На цьому етапі команди змагаються в межах області, тож своїх представників на турнір делегували окрім обласного центру ще Ніжин і Прилуки. Серед команд-учасниць були як збірні закладів вищої освіти, так і шкільні колективи, які виступали поза конкурсом.

Турнір проводиться в командному форматі, де кожна команда складається з 3-х учасників, які працюють разом над вирішенням алгоритмічних задач, використовуючи знання мов C++, Pascal, Java, Python та інших. Необхідно розв”язати за відведений час якнайбільше завдань, причому за кожну неправильну спробу даються штрафні бали. Відповідно перемагає команда, яка має в своєму активі більше розв”язків і менше штрафів.

Наш коледж цьогоріч представляли 6 команд, причому лише один учасник з 18-ти мав досвід минулорічної участі в змаганнях такого формату. Команду Sombrero склали студенти 4-го курсу спеціальності ПС, в команду Contrast увійшли студенти 3-го курсу спеціальності КТ, команди ShotoUmnoe та KoZaL були створені з представників групи 2-го курсу спеціальності КН, а студенти 2-го курсу спеціальності КІ сформували команди Umbrella та HelpPlease.

Після 5-ти годин захоплюючого інтелектуального марафону були підведені підсумки змагання, за якими перемогу серед команд закладів вищої освіти Чернігівської області здобула команда коледжу ShotoUmnoe, до складу якої входили Даниленко Олександр, Авер”янов Денис та Ященко Кирило (всі з групи КН1701). Серед шкільних колективів перше місце посіла команда чернігівської школи №12 CPMS12_Mozgoruky_3.

Вітаємо переможців і сподіваємося на продовження. Склад учасників наступних етапів буде визначатися пізніше за результатами всіх регіональних змагань з урахуванням основних і додаткових показників (кількість задач, спроби, штрафи, швидкість виконання тощо).

Фото дивіться у фотоальбомі “Олімпіада з програмування ICPC” (відкривається у новому вікні).

Трохименко О.В.