Фестиваль Єврокраїн

День Європи – це свято Європейського союзу. Відправною точкою на шляху до започаткування відзначення Дня Європи вважається Декларація Шумана, оприлюднена 9 травня 1950 року. Цей історичний документ, направлений на об’єднання європейських держав, насамперед Франції та Німеччини, заклав підґрунтя європейської інтеграції.

Згідно Указу Президента з 2003 року Україна також святкує День Європи в третю суботу травня.

Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни.

Вже за доброю традицією напередодні Дня Європи в Україні у Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ проходить «Фестиваль єврокраїн».

Цьогоріч студенти І курсу презентували шість країн Євросоюзу: Францію, Іспанію, Польщу, Італію, Німеччину та Великобританію.

Багато цікавого дізналися глядачі про звичаї країн, смачні страви, традиції, взяли участь у вікторині, слухали пісні та насолоджувалися танцями.

Вітаємо команду групи КН-1801 із зайнятим І місцем (керівник групи І.С.Марінець), команду групи АТ-1804 із зайнятим ІІ місцем (керівник групи О.Ю.Раємська) та команду групи КІ-1805 (керівник групи О.В.Зуйкова) і команду групи КІ-1806 (керівник групи О.В.Попружна) які поділили ІІІ місце.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Фестиваль Єврокраїн 2019” (відкривається у новому вікні).

О.В.Зуйкова