21 травня – Всесвітній день культурного різноманіття

21 травня студенти груп ЕП – 1802, КІ – 1806, АТ – 1605 з викладачами Івашенцевою Є.Г., Попружною О.В., Ющенко В.В. відвідали культурно – мистецький захід у Чернігівському філармонійному центрі фестивалів та концертних програм з нагоди ювілеїв створення національно – культурних товариств Чернігівської області.

Чернігівщина – регіон з поліетнічним населенням. Результатом зростання національної свідомості в наш час є створення національно – культурних об’єднань. Вони не тільки вирішують різні соціокультурні завдання, пов’язанні зі своїм етносом, але й спрямованні на встановлення міжнаціональних контактів.

Гаслом культурно – мистецького заходу стали слова: «Ми різні – і в цьому наше багатство, ми разом – і в цьому наша сила!»

У програмі проекту виступили творчі колективи:

– Чернігівської обласної єврейської общини;

– Чернігівського Німецького культурного центру «Взаємодія»;

– Чернігівської обласної організації ромів «Черген»;

– Ніжинської культурно – просвітницької Спілки поляків «Астер».

Захід спонукав студентів до розуміння, що дружба між народами починається зі щирого та відкритого спілкування між людьми. Це плідне партнерство робить надзвичайно великий внесок у духовне зближення усіх національностей нашого регіону та в інтеграцію українського суспільства в сучасні загальноєвропейські культурні процеси.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “День культурного різноманіття” (відкривається у новому вікні).

Попружна О.В.