Дівчата КТКТ на онлайн-марафоні GIRLS POWER TECH

25 травня 2019 р. студентки 1-го та 2-го курсу, які навчаються на комп”ютерних спеціальностях, взяли участь в онлайн-марафоні GIRLS POWER TECH (“Дівчата заряджають технології”), який проводився в рамках програми академії Cisco до Міжнародного дня дівчат в ІКТ.

Захід відбувався в рамках Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна 2019» Інституту модернізації змісту освіти МОН України і координувався Інженерним інститутом Запорізького національного університету та Національним університетом “Львівська політехніка”.

Місія заходу: залучити дівчат до вивчення технологій, сприяти розвитку STEM-освіти в Україні, показати дівчатам-підліткам можливості побудови успішної кар’єри в ІТ відповідно до гендерної політики.

Учасниці онлайн-марафону переглянули відеозаписи розповідей дівчат, які зробили успішну кар’єру в ІТ-сфері, ознайомилися з матеріалами курсу “Вступ до ІоТ” і пройшли невеличкий тест з цього курсу, спробували свої сили в збиранні комп”ютера за допомогою онлайн-симулятора та розважилися, граючи в інтелектуальну онлайн-гру “Двійковий тетріс”.

 

 

 

Трохименко О.В.