Екскурсія до Обласного центру народної творчості

Чернігівщина – це унікальний центр багатопластової культури, яка стала родючим підґрунтям для створення неповторних зразків музичного, хореографічного, театрального мистецтва, народної пісенної творчості, фольклору, декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

Студенти групи КІ – 1806 відвідали Обласний центр народної творчості, який є одним із провідних осередків збереження та розвитку української культури.

Під час екскурсії студенти ознайомились із багатогранною роботою центру. Це і дереворізьблення, і лозоплетіння, і гончарство, і вишивка, і образотворче мистецтво. Особливий захват викликав майстер – клас від справжнього гончара.

Ця зустріч дала реальну можливість доторкнутися до народної культури, побуту українців. Це чудова нагода поринути у світ мистецтва, пізнати щось нове у своєму житті або, навіть, започаткувати в собі нові творчі задатки.

Екскурсія дала можливість відчути важливу роль народної творчості, естетично збагатила студентів, адже митці відроджують, поширюють традиції українського народу, передають свій досвід наступним поколінням.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Екскурсія до ОЦНТ” (відкривається у новому вікні).

Попружна О.В.