Граємось у “Гру престолів”

7 червня в читальному залі бібліотеки коледжу відбулась чергова інтелектуально-розважальна гра з серії традиційних заходів під назвою “Гра престолів”. Цього разу зібралися лише ті, хто є пошановувачами одноіменного серіалу, знятого за романами американського письменника Джорджа Мартіна.

Мотиви і антураж відомого серіалу використовуються на розважально-інтелектуальних заходах для студентів вже п”ятий рік, а в цьому навчальному році вже вдруге, тож умовно гра стала 2-м епізодом 5-го сезону, хоча цього разу це був подвійний дебют: вперше темою питань і завдань став саме серіал, а також був опробуваний зовсім новий сценарій гри, який поєднував в собі інтерактивну вікторину та настільну гру.

Учасниками пілотного епізоду гри стали 16 студентів 2,3 та 4 курсів комп”ютерних спеціальностей та викладачі коледжу, які знаються на всесвіті “Гри престолів” (чи вважають, що є такими :).

Перед основними раундами гри між учасниками були розіграні благородні дома Вестеросу, тобто кожен став представником певної родини, яку і мав підняти на Залізний Трон. Три з них отримали титули королів відповідно Півночі, Сходу та Заходу, всі інші починали гру, як претенденти, причому кожен міг, дякуючи своїм знанням та ерудиції, скинути короля і посісти його місце.

Загальний принцип гри дуже простий – необхідно відповідати на питання, обираючи один з чотирьох варіантів відповідей. За правильну відповідь додається один бал, за неправильну – віднімається. Слід зазначити, що стартують усі учасники з п”ятьма балами, і на першому етапі навіть втрата всіх очок не призводить до вильоту гравця.

Але є у грі ще й інтерактивно-стратегічна складова, яка дозволяє використовувати свою відповідь проти одного з королів, послаблюючи його владу, якщо сам він хибить.

Таким чином протягом гри змінювалось кілька королів на престолах, і до заключного етапу гри вже визначились фаворити і аутсайдери, хоча для деяких учасників гра нагадувала гойдалки, коли вони піднімалися на лідерські позиції, а потім втрачали всі свої попередні здобутки.

Останній етап гри ділився на кілька раундів з двох-трьох питань, за результатами яких вилітали учасники з найменшою кількістю балів. Після всіх запеклих та емоційних інтелектуальних протистоянь у грі залишились два учасники – король Півночі та Заходу лорд Грейджой та король Сходу лорд Рід. Довелося використати всі питання, що були в наявності, для визначення переможця – обидва учасники досить довго синхронно давали правильні або неправильні відповіді. В результаті за рахунку 9:8 Гра престолів була закінчена і королем Семи королівств став представник родини Грейджоїв, за яких грав Віталій Зубрицький (КІ-1606).

Команда організаторів заходу дякує всім учасникам за позитивні емоції та цікаве спілкування, а також запрошує на продовження гри, яке планується вже в новому навчальному році. Обіцяємо, що на учасників очікує багато цікавинок та приємних несподіванок.

 

Фото дивіться у фотоальбомі Граємось у “Гру престолів” (відкривається у новому вікні).

 

А тут можна пройти тест за мотивами “Гри престолів”, складений з 34 питань, що були використані під час гри: Тест “Гра престолів. Новий формат. 2019\\06\\07” (відкривається у новому вікні).

Трохименко О.В.