Міжнародний день грамотності у КТКТ ЧНТУ

У Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ 8 вересня 2019 р. відзначали Міжнародний день грамотності. Це свято було започатковано Організацією Об’єднаних Націй, його мета – показати важливість грамотності та освіти як незамінних інструментів, що необхідні для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXI ст.

Викладачами української мови та літератури проведено круглий стіл «Грамотність – запорука успіху людини» та презентовано мовний проект «За чистоту мови рідного міста». Студенти виявили неабияку обізнаність із історії розвитку рідного слова та глибокі знання з української мови.

Дарунки книг у рамках акції «Подаруй книгу бібліотеці» – це дуже давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фонду без залучення додаткових джерел фінансування. У рамках цієї акції студенти та викладачі передали 39 примірників навчального посібника «Українська література» для студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації.

Після проведення різноманітних заходів зроблено висновок, що грамотність – фундамент, на якому можна збудувати подальший розвиток людини. Грамотна людина має свою думку та вміє правильно її виражати.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Міжнародний день грамотності” (відкривається у новому вікні).

Циклова комісія філологічних дисциплін