Бібліоквест «Грамотним бути модно!»

Це було професійно! Це було якісно! Це було пізнавально й весело! Це було неймовірно круто – і це було ВПЕРШЕ! 9 вересня в бібліотеці коледжу відбувся інтелектуальний бібліоквест «Грамотним бути модно!».

Задумка проведення квесту виникла під час підготовки до Міжнародного дня грамотності. Бібліотекарі коледжу разом із заступником директора з навчально-виховної роботи Харченко С.А. розробили творчі завдання, підготували сценарій та обговорили умови квесту: гра проводиться у приміщенні бібліотеки, завдання доведеться виконувати не лише у відділі обслуговування, але й відділі основного книгозберігання, який не є доступним для користувачів, читальній залі бібліотеки.

Учасники бібліоквесту – студенти груп КН-1801, КІ-1805, КІ-1806. Перемогу виборювали представники груп КН-1801 та КІ-1805 (по 4 студенти в команді). Всі інші студенти були активними вболівальниками, брали участь у конкурсах для вболівальників, здобували додаткові бали для учасників команд, які підтримували, та мали можливість удосконалювати знання під час перегляду експрес-уроків української мови доцента Київського університету імені Бориса Грінченка Олександра Авраменка.

Різноманітні цікаві завдання з української мови та літератури, правил користування словниками, інформатики були скрізь: на книжкових поличках, у книгах, словниках, серед експонатів літературних виставок та виставок світлин.

Учасники команд злагоджено, максимально швидко та правильно виконували завдання. Єдиними помічниками для них були власне нестандартне мислення, загальна ерудиція та, звісно, інтуїція.

На погляд організаторів та учасників заходу – це була дійсно чудова гра, яка, крім призів і подарунків, дала значно більше – поєднала молодь, здружила студентів.

Перше місце з відривом лише в один бал виборола команда групи КН-1801. Вітаємо переможців!!!

P.S. Можна проводити сотні екскурсій, лекцій і презентацій, а можна провести один квест і отримати імідж інноваційного молодіжного майданчика, куди цікаво й комфортно приходити з друзями.

І на завершення (за словами учасників гри) – це було дивовижно круто, і це варто повторити!

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Грамотним бути модно!” (відкривається у новому вікні).

Подгорнова Т.М.