Ток – шоу «Я народився і жив для добра і любові» ( до 125-ої річниці від дня народження О.П.Довженка)

26 вересня у читальній залі коледжу з нагоди річниці від дня народження Олександра Петровича Довженка відбулось ток – шоу «Я народився і жив для добра і любові», учасниками якого стали студенти ІІ курсу.

Однією з найяскравіших постатей у мистецтві ХХ ст. був Олександр Довженко. Не так багато українських фільмів називають кращими серед 12 кінобестселерів світу; далеко не кожен із видатних митців удостоюється того, щоб ЮНЕСКО назвало рік його ім’ям (а саме 1994 рік був роком О.Довженка); не до кожного прислухаються навіть вожді.

Американці назвали Довженка кращим поетом кіно, греки – Гомером ХХ ст., японці вважали, що найкращі їхні фільми створено під впливом українського кінорежисера. Чарлі Чаплін говорив, що слов’янство дало світові в кінематографії одного митця – О.Довженка.

Ким же він є – Олександр Петрович Довженко?

Щоб дати відповідь на це питання, учасники ток – шоу намагались проникнути у творчу лабораторію О. Довженка; осягнути світове значення художньої творчості митця; намагались самостійно викладати думки, робити узагальнення й висновки. Усіх учасників зустрічі об’єднав висновок: чим далі ми віддалятимемося від часу його творення, тим з більшою притягуючою енергією він діятиме на нас.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “До дня народження О.Довженка” (відкривається у новому вікні).

Ющенко В.В., Попружна О.В.