СТАРТУВАВ СТУДЕНТСЬКИЙ КОНКУРС «АВІАТОР – 2020»: ПЕРЕМОЖЦІ ВИРУШАТЬ У ЛОНДОН

Благодійний Фонд Бориса Колеснікова 23 жовтня оголосив про старт Всеукраїнського освітнього проекту “Авіатор 2020”. За дев”ять сезонів у проекті взяли участь близько 30 тисяч студентів. 600 переможців відвідали найбільші міжнародні авіакосмічні салони – Ле Бурже у Франції і Фарнборо в Великобританії, де змогли ознайомитися з досягненнями галузі, поспілкуватися з закордонними фахівцями та представниками великих концернів, перейняти передовий досвід.

Зареєструватися для участі та ознайомитися з правилами конкурсу “Авіатор 2020” можна на сайті Фонду.

У проекті можуть взяти участь студенти денної форми навчання технічних і авіаційних спеціальностей та молоді фахівці (до 25 років включно).

Для участі в конкурсі необхідно зареєструватися на сайті фонду до 8 грудня включно.

Конкурсантів очікують чотири відбіркових етапи. У грудні студенти підтвердять знання точних наук. У лютому 2020 року відбудеться тестування з технічної англійської мови. У березні відбудеться третій етап, присвячений вирішенню бізнес-кейсу. На квітень заплановано фінальний етап, в якому учасники представлять власні розробки і стартапи, актуальні для авіакосмічної галузі, перед членами журі.

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков привітав студентів зі стартом нового сезону проєкту. “Наш” Авіатор ” – важлива і знакова подія для студентів-авіаторів і викладачів, сприяння підготовці грамотних фахівців і реальний внесок у майбутнє української авіації. Після реєстрації для тисяч студентів почнеться перевірка знань і навичок, тест на інженерне мислення і професійну підготовку. Участь у конкурсі дарує молодим людям нові знайомства, дає впевненість у собі і потужну мотивацію для подальшого розвитку. Багато наших конкурсантів уже співпрацюють з провідними світовими виробниками, зокрема Boeing, Airbus і ДП “Антонов”. Нещодавно виповнилося 60 років з моменту початку виробництва всесвітньо визнаної моделі АН-24. Свого часу літак був одним із тих, які найбільше випускаються в світі. Це все – творчий талант антоновців, і хотілося, щоб наша молодь залишалася в Україні, брала приклад з авіаційної еліти, яка працює на “Антонові”, – говорить Борис Колесніков.

Оцінювати роботи конкурсантів і визначати переможців будуть члени журі: Антон Волов, випускник Гарвардського університету, володар стипендії “Майбутні лідери в транспорті” Eno Center for Transportation (США); Олександр Черепанов, експерт авіаційної галузі; Максим Гладських, керівник департаменту з академічних зв”язків “Прогресстех-Україна”; Євген Іванов, директор представництва Emirates в Україні. Очолює команду фахівців відомий авіаконструктор Дмитро Ківа.

Фонд Бориса Колеснікова нагородить переможців конкурсу “Авіатор 2020” поїздкою на Міжнародний авіасалон Фарнборо в Лондон. У липні молоді люди зможуть побачити передові досягнення галузі і новітні літальні апарати, поспілкуватися з провідними інженерами і розробниками, відвідати майстер-класи та ознайомитися з продукцією лідерів ринку.

“Вітаю нашу талановиту молодь із початком реєстрації в масштабному проєкті. З кожним роком кількість учасників освітньої ініціативи Фонду зростає. Радує, що майбутні фахівці авіаційної і космічної галузей не бояться конкуренції, готові продемонструвати свої знання і представити в фіналі цікаві бізнес-ідеї. Всім конкурсантам бажаю вірити в себе й отримати корисний досвід”, – розповідає Микола Нечипорук, ректор Національного аерокосмічного університету. ім. М. Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут”.

Нагадаємо, роком раніше в “Авіаторі” взяли участь 8 500 студентів з 50 вищих навчальних закладів України. Сто переможців проєкту побували в Парижі на авіакосмічному салоні Ле Бурже.

 

підготувала Кузьомка З.М.