Про засідання методичної ради

19 листопада 2019р. у Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ відповідно до плану роботи було проведено засідання методичної ради за темою «Дипломне проектування – втілення ідей та новітніх технологій. Перспективи співпраці з роботодавцями для підвищення якості підготовки фахівців».

Головним питанням, яке обговорювалося на засіданні, було питання про організацію дуальної форми здобуття освіти для студентів коледжу.

Дуальна форма здобуття освіти — це спосіб здобуття освіти, що передбачає поєднання навчання осіб у закладах освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації. Тобто це той випадок, коли в підготовці молодих фахівців бере участь і навчальний заклад, і підприємство (установа, організація). В Україні 44 заклади фахової передвищої та вищої освіти втілюватимуть експеримент із впровадження дуальної освіти. У Чернігівській області – це ВП НУБІП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О.Майнової».

У роботі засідання взяла участь Сибіль Алла Вікторівна, директор Чернігівської філії ТОВ «АТЛ», яка розповіла про роботу підприємства, можливості проведення лабораторних робіт з дисциплін автомобільних спеціальностей, майстер-класів, екскурсій для студентів.

У жвавій дискусії члени методичної ради обговорили актуальні питання та проблеми організації дипломного проектування студентів коледжу.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Про засідання методради” (відкривається у новому вікні).

Кузьомка З.М.